Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шестима заподозрени за кражби хванаха в Пазарджишко – от непълнолетни до 77-годишен старец

20 март 2023, 17:41 часа • 1238 прочитания

Шестима извършители на кражби са установени от полицаите в Пазарджишко през уикенда. От тях четирима са малолетни, а най-възрастният е на 77 години, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Пазарджик.

58-годишна жителка на пазарджишкото село Мало Конаре се оплакала преди месец, че неизвестни са отмъкнали девет гълъба от породата „Фенерлии“ , които били отглеждани в частен имот. 

При извършеното почти едномесечно разследване служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик установили, че автори на кражбата са четирима тийнейджъри на възраст между 8 и 12 години от Мало Конаре. Спрямо тях се води преписка, докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик.

В събота в РУ-Велинград получили сигнал за кражба на кон от района на ракитовското село Дорково. Екипи от местния полицейски участък предприели необходимите действия и, подпомогнати от жалбоподателя, бързо установили самоличността на извършителя. Оказало се, че това е 49-годишен ракитовец. Животното е открито на адреса на апаша и предадено доброволно от него.

Вчера в района на кооперативния пазар във Велинград била извършена кражба на мъжки портфейл на 49-годишен местен жител, с 320 лева в него и лични документи. Полицаи от управлението в курорта с изненада установили, че авторът на посегателството е 77-годишен жител на столицата. По случая е образувано бързо производство.

Още от Пазарджик: 

В ареста е мъж, скъсал униформата на полицай

35-годишен е обвиняем за трафик на 54 афганистанци, натъпкани в микробус

4 години и 10 месеца затвор за шофьор, убил човек на пътя и избягал

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес