Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на ББР: Съдействаме на разследващите

14 август 2024, 11:30 часа • 562 прочитания

Българската банка за развитие (ББР) съдейства на институциите по извършваното в момента разследване и се надяваме да видим какво ще се случи по-натам. Детайли от разследващите органи нямаме. Това заяви Цанко Арабаджиев, член на управителния съвет и изпълнителен директор на ББР.

Припомняме, че прокуратура, антикорупционна комисия и полиция влязоха в имот на Румен Гайтански - Вълка в София. В същото време се провежда и акция в Кърджали в офиси, близки до дългогодишния бивш кмет Хасан Азис. ОЩЕ: Заради кредит от ББР: Претърсват имоти на Румен Гайтански - Вълка

Арабаджиев припомни, че още през 2021 г. е подаден сигнал до прокуратурата. „Прокуратурата на два пъти прекрати досъдебното производство, ние обжалвахме, стигнахме и до главния прокурор“, обясни той в ефира на БНР.

"Този случай, макар и сега попаднал под прожекторите на медиите, е задействан преди 5 години. 5 години по-късно смея да твърдя, че онзи период в управлението на банката, който доведе до 400 млн. лв. загуби за 2021 и 2022 г., е зад гърба ни. Сега тези неща в ББР са невъзможни“, категоричен бе Арабаджиев.

ОЩЕ: Акция и в Кърджали: Проверяват фирми, приближени до Хасан Азис

„В момента сме изцяло фокусирани върху стратегията на ББР за подпомагане на малкия и среден бизнес“, добави той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес