Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокурорският син от Перник се призна за виновен, осъдиха го на 20 месеца затвор

02 октомври 2023, 12:40 часа • 6017 прочитания

Прокурорският син от Перник - Васил Михайлов, е признал вината си по две от повдигнатите срещу него обвинения - за закана за убийство и нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Районният съд в Сливница го осъди на 20 месеца лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок.  

ОЩЕ: Против насилието над жени съм: Прокурорският син от Перник отрече да е заплашвал приятелката си

"Васил Михайлов от призна вината си за извършени две престъпления на територията на Перник и му бе възложено наказание лишаване от свобода в размер на 20 месеца с 4 години изпитателен срок“, заяви прокурорът Георги Иванов от СРП.

Иванов заяви, че самопризнанията по двете престъпления са за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди и закана с убийство на мъж в близост до детска площадка. „Съдебният акт в окончателен и е влязъл в сила“, каза още прокурорът.

ОЩЕ: Прокурорският син Васил Михайлов с ново обвинение за побой и 4 закани за убийство

Иванов подчерта, че заканите за убийство са били през май 2022 г., след което припомни, че срещу Михайлов продължава наказателно производство за извършени от него 8 престъпления и по него предстои заседание в Софийския районен съд през ноември тази година. „По отношение на Михайлов също така продължава разследване за отправени от него закани за убийство спрямо лице от женски пол на територията на Перник“, каза той, след което уточни, че Михайлов отговаря за общо 10 престъпления.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес