Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата се е самосезирала за енергийните прахчета

29 август 2024, 14:16 часа • 635 прочитания

Софийската районна прокуратура се самосезирала за енергийните прахчета, чието рекламно лице стана фолк певицата Диона. По информация на Нова телевизия е образувана преписка и започва разследване.

По-рано в четвъртък здравният министър Галя Кондева разпореди на Регионалните здравни инспекции да извършат проверки в спешен порядък във физически обекти, за които има информация, че може да се предлагат т.нар. енергийна "напитка" за шмъркане. 

Става въпрос за вещество, което се приема през носа под формата на бял прах чрез специална тръбичка. Още: 250 000 у нас са със сериозни зависимости: Психолог за скандалната реклама с Диона

Начинът му на употреба е досущ като смъркане на кокаин.

Инспекциите ще се направят заедно с представители на Комисията за защита на потребителите (КЗП), която в сряда наложи санкция от 30 000 лв. на компанията разпространител.

След установяване на произхода на продуктите, веригата на доставки, както и вложените суровини и съставки, ще бъде изготвена преценка за безопасността на предлаганите продукти чрез назална употреба и ще се вземе решение за евентуално ограничаване или забрана, съобщават от здравното ведомство. Още: След реклама с Диона: КЗП санкционира фирмата за "енергийния прах"

Припомняме, че темата стана актуална за институциите след като в социалните мрежи се разшумя за скандална реклама с участието на певицата Диона, която "смърка енергийна напитка" под формата на бял прах.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес