Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

При Ахмед Муса се наблюдава прогресираща агресия и склонност към пълно отдаване на исляма

16 февруари 2017, 16:00 часа • 2966 прочитания

Лидерът на 14-те обвиняеми за призиви към джихат Ахмед Муса Ахмед е психично здрав, но склонен към пълно отдаване на каузата.

Това е заключението на психологичната и психиатричната експертиза, която днес беше представена в Пазарджишкия окръжен съд.

Тримата психиатри, изготвили експертизата, са категорични, че Ахмед е в състояние да отговаря за действията си. Неговите личностни характеристики показват, че той може да бъде лидер и да овладява хората. По време на тричасовото интервю с експертите той е демонстрирал пълна отдаденост на религията и по-точно - салафизма. В експертното заключение се казва, че в поведението на Ахмед има данни за прогресираща агресия. Доктор Николай Попов от пазарджишката психиатрична клиника обясни:

"Личностната му структура е способна да го превърне в човек, който е прекалено отдаден на каузата", каза още Попов, цитиран от БНР.

Ахмед дори е заявил, че в името на Аллах е склонен да жертва и децата си:

"Това е част от интервюто, което сме провели, и въпроса, който са му задавали, би ли жертвал децата си за религията, той е отговорил "да". Думата жертвам участва в интервюто", уточнява специалистът.

Въпреки възражението на защитата, съдът прие заключението на вещите лица. Делото продължава с експертизите на останалите обвиняеми.

Снимка: Архив

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес