Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Огромен пожар гори край Асеновград (СНИМКИ)

03 септември 2024, 23:42 часа • 2082 прочитания

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев е на мястото на пожара, пламнал край града, по-рано тази вечер. С огнената стихия се борят 5 противопожарни екипа, като се очаква да пристигнат и още.

Изпратена е и полиция, която да осигури безопасността на преминаващите хора, на собствениците на фирми, както и да предотврати евентуални инциденти. Доброволно формирование "Асеневци" към община Асеновград също е в готовност да реагира.

Пожарът е разположен на широк периметър - по ската на планината - от разклона за с. Козаново, зад предприятията, достигайки до бившата мебелна къща. Полагат се всички усилия "на терен" за бързо овладяване и потушаване на пламъците, тъй като вятърът допълнително усложнява ситуацията.

Освен гасителните действия на пожарникарите, се правят и просеки, които да спрат разрастването на огъня. Кметът на общината д-р Грудев призова всички собственици на фирми, които са разположени в близост до мястото на пожара, да отидат и да се представят на началника на асеновградската противопожарна служба инж. Величко Бришимов, с цел да предоставят достъп до имотите, откъдето пожарникарите да достигнат по-бързо до огъня.

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев отправи специално обръщение към жителите на града. В изявлението той призова жителите към спокойствие. "Нашият град е изправен пред сериозно изпитание, свързано с възникналия голям пожар. В тези трудни моменти, искам да ви призова да запазим спокойствие и да се доверим на компетентността и усилията на пожарникарите, полицаите и всички служби, които неуморно работят, за да овладеят ситуацията.

Знам, че е тревожно да се сблъскаме с подобни събития, но е важно да останем единни и дисциплинирани. Моля ви, следвайте указанията на властите и не се поддавайте на паника. Вашата безопасност е нашият основен приоритет, и ще направим всичко възможно, за да защитим всеки един от вас. На терен съм и изказвам дълбока благодарност на всички служители, които са на първа линия в борбата с огъня, както и на всички вас за разбирането и съдействието. Ще продължим да ви информираме своевременно за развитието на ситуацията. Бъдете внимателни и пазете себе си и близките си!", написа той в социалните мрежи. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес