Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оградиха с полицейски ленти сарая на Доган в "Бояна" (ВИДЕО)

30 август 2024, 13:30 часа • 1244 прочитания

Продължава напрежението пред сарая на Ахмед Доган в "Бояна". Там все още са представители на ръководството на партията, депутати, членове и симпатизанти на движението. Преди малко полицията огради периметъра около входа на резиденцията. Привържениците на Доган бяха изтлъскани от входа на сарая.

"Молбата ни е да отцепят района, ние ще останем с Демир (бел. ред. сина на Ахмед Доган) за определено време, след което ще има последващо действие", заяви евродепутатът Илхан Кючюк. 

Остава засилено полицейското присъствие на място. Там са и екипи на жандармерията.  Изглежда обаче, че полицията се готви да пусне представители на ДПС в резиденцията. Дали това ще се случи, предстои да видим.

Как започна всичко? 

Казусът със сараите на Доган възникна след като вчера бившият транспортен министър от кабинета "Орешарски" Данаил Папазов поиска Доган да напусне имотите в столичния квартал "Бояна" и край Росенец. Междувременно днес един от председателите на партията Джевдет Чакъров обяви, че Доган има договор за наем. 

Снощи депутатите от ДПС-Доган алармираха, че група младежи е нахлула в резиденция „Бояна“ и е изгонила служителите на сградата. Депутатите определиха това като самоуправство, като се обърнаха още снощи към премиера, президента, ДАНС и правоохранителните органи с искане да се осигури правото на обитателя на този дом Ахмед Доган. ОЩЕ: Бареков иска да провери има ли заложници в сарая на Доган в "Бояна" (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес