Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майката и жената на Нотариуса арогантно към журналисти: Вие знаете ли в какво състояние сме цялото семейство? (СНИМКИ)

21 март 2024, 15:28 часа • 4449 прочитания

Майката и съпругата на убития в края на януари бизнесмен Мартин Божанов - Нотариуса обвиниха институциите, че не работят по разкриване на убийството му.

Стойка Манева и Гергана Божанова бяха в Софийската районна прокуратура, за да подадат сигнал за заплахи срещу Божанова. На излизане от сградата и двете отрекоха той да се е занимавал с незаконна дейност, като проявиха арогантно поведение към журналистите.

"Аз питам вас - изкоментира ли се защо убиха баща на две деца, едното на 4 години, ето го другото в количката. Ще коментираме SS клуб ли!? Аз питам кой го уби? И това нещо не се коментира в медиите. Обществото интересува ли го това? Кое е най-тежкото престъпление в Наказателния кодекс?! Убийството!", разкрещя се вдовицата Гергана Божанова.

Още: Европейски магистрати искат проверка на България заради заплахите към съдия Цариградска

От своя страна майката на Божанов разказа: "Бях 31 години извън България. Върнах се преди 2-3 години, защото се пенсионирах. Това убийство не е случайно, това е наредено. Ако такова нещо има, значи искаш да затвориш устата на някого", каза тя.

По думите й бизнесът на разстреляния й син е включвал два магазина, един неотворен ресторант и дизайнерска фирма. "Каква е тази държава, тук е някаква помия, то е нещо ужасно! Закони има - а спазват ли се? Не очаквам истината да излезе на яве", обясни още Стойка Манева.

Още: Доколко октоподът е проникнал в съдебната система? Говори съдия от ВСС

"Аз защо ви се карам? Вие знаете ли в какво състояние сме цялото семейство? Защо българското общество се занимава с тези неща, а не с това, че убиха млад баща?", попита риторично съпругата на Нотариуса.

Малко по-рано фигурата на Мартин Божанов беше коментирана и от бившия главен прокурор Иван Гешев. Той беше в Софийския районен съд заради делото за клевета, което води срещу правосъдния министър в оставка Атанас Славов. Гешев нарече Нотариуса "треторазряден измамник" и попита:

"Защо няма комисия за Петьо Петров-Еврото, Алексей Петров за атентат срещу главен прокурор на страна от ЕС?!...Петьо Петров 30 г. е работил в системата и познава всички. А Нотариуса е човек, който се възползва и се хвали с имена на хора, които не познава", каза той, цитиран от БНР.

Снимки: БГНЕС

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес