Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Къмпинг Градина": Инцидентът с пребитото от полицай момче не е станал тук

11 юли 2024, 11:57 часа • 775 прочитания

“Къмпинг Градина” официално се разграничи от инцидента с пребитото момче в плажно заведение, който доби широко медийно отразяване.

Инцидентът не се е случил на територията на къмпинга, обявиха от “Къмпинг Градина” в своя позиция.

Още: Охранител от "Делта гард" преби младеж на Черноморието

Позицията

Това е най-старият къмпинг в България и се намира в най-северната част на местността “Градина” – много далеч от “Кайт бар”, където всъщност инцидентът се е случил, казват оттам. "В този смисъл е неправилно и некоректно да се съобщава, че инцидентът е бил на “Къмпинг Градина”. Всеки може да провери истинността на това твърдение чрез справка за разположението на “Кайт бар” и “Къмпинг Градина” – двете са далеч едно от друго и нямат нищо общо помежду си", гласи още изявлението.

"Молим представители на медиите, институциите и всички засегнати лица, когато говорят за инцидента, да вземат предвид коректната фактология в интерес на аудиторията и правилното разрешаване на случая.

“Къмпинг Градина” осъжда категорично подобни прояви на насилие", добавят от къмпинга.

Още: ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Инцидентът - замесен е полицай

Охранителят, счупил челюстта на младеж в плажно заведение, се оказа действащ полицай. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев. Мъжът е служител на Четвърто районно управление на МВР в Бургас. Полицаят е задържан и ще бъде дисциплинарно уволнен.

Само преди дни пострадалият Владимир Радев и негов приятел разказаха, че са били в бар на събитие за Джулай морнинг. При влизането бутат декор и пица, след което охранител посяга на едно от момчетата. 19-годишният студент се оплака, че челюстта му е била счупена на три места след удари с бокс.

Пострадалият е предоставил снимки на агресора, които са били разпространени в полицейски групи и различни формати и така е разкрита неговата самоличност, каза по-рано Кангалджиев. Охранителят е бил част от скандалната "Делта гард", свързана с казуса "Осемте джуджета".

Още: Охранителят, пребил 19-годишно момче на морето, се оказа полицай

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес