Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каква присъда ще получи бившата полицайка Симона Радева? Прогноза на адвокат

29 юли 2024, 07:58 часа • 1162 прочитания

Адвокат направи прогноза каква ще е присъдата на бившата полицайка Симона Радева, помогнала на Георги Семерджиев след катастрофата на бул. "Черни връх" през 2022 г. Прогнозата направи в ефира на Нова телевизия Пламен Димитров, адвокат на Хариет Стефанович, която бе убита при инцидента преди две години. 

Припомняме, че Георги Семерджиев бе осъден на 20 години затвор за тежката катастрофа на бул. “Черни връх”, при която загинаха две момичета. По време на делото бе разпитана бившата полицайка Симона Радева. Тогава тя отрече да е помагала на Семерджиев да се прибере в дома си чрез стълба.

Каква ще бъде присъдата на Радева?

Адвокатът на близките на загиналата Хариет прогнозира, че законът предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода за деянието на бившата полицайка. "Тя обаче не е осъждана, едва ли ще получи ефективна присъда. Най-вероятно ще получи условна присъда", смята той. Според него прокуратурата е трябвало да повдигне обвинение за лъжесвитеделстване, но тя не го е направила. 

Той отбеляза, че Симона Радева никога не е признавала, че е помогнала на Семерджиев, както в досъдебното, така и в съдебното производство.

"Безспорно срещу нея бяха събрани доказателства, че тя е помогнала той да се укрие, като е занесла стълба. Това се потвържадава от работниците на Семерджиев, както и от видеозаписите. Тя отрече пред съда, че това е тя. След това каза, че е тя, но че не носи стълба, а си сменя номерата на колата", каза Димитров. ОЩЕ: За укривателство на Георги Семерджиев: Дадоха на съд полицайката Симона Радева

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес