Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хапнали си бисквити с канабис: Шест деца бяха приети в плевенската токсикология

09 юли 2024, 07:34 часа • 2070 прочитания

Шест деца попаднаха в токсикологията след като яли бисквити с канабис в Плевен, разказаха в репортаж на бТВ. 

Непозната жена ги почерпила

Версията на родителите е, че бисквитите с канабис донесла мистериозна жена, която ги дала "за децата". Първо ги опитали възрастните и им станало зле и след това ги скрили от децата, но те впоследствие ги намерили. 

Старшата сестра на плевенската болница обърна внимание, че бисквитите могат да бъдат намерени сравнително евтино в интернет, но от болницата отбелязаха, че употребата им е забранена в България. 

От отдел "Закрила на детето" пък досега не са постъпвали сигнали за деца, които са употребявали канабис. ОЩЕ: Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Децата залитали

Лекарите не знаели първоначално за какво става въпрос, но спешният екип донесъл пакета с бисквити, на който пишело какво съдържат. 

"Докараха четири наведнъж, след което екипът докара още две. Започнахме веднага терапия в спешното отделение", каза д-р Ани Александрова, началник отделението на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен. 

Децата станали сънливи, отнесени, понякога симпотомите се изразявали в превъзбуда и залитаща походка.

"В продължение на 36 часа те не бяха в добро състояние. Вчера следобед започнаха да се разхождат", добави доц. Евгения Бързашка, началник на клиниката по токсикология. ОЩЕ: Бог Канабис и Света Халюциногенна гъба: Пастор създаде църква за духовни приключения (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес