Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Екшън: полицаи гонят избягал затворник, той стреля по тях и се барикадира*

29 юни 2016, 14:08 часа •
Реклама

Истински екшън се разигра днес в Силистра с участието на полицаи и избягал затворник. След преследване и стрелба служителите на реда успяха да обезвредят и задържат престъпника.

По време на акцията стана ясно, че това е 41-годишният Димитър Братанов-Кокала, който избягал от затвора в Белене преди месец.

Днес мъжът бил засечен в центъра на крайдунавския град, информира "Дарик нюз".

При опит да бъде задържан обаче той извадил оръжие и стрелял по полицаите. След това се качил в таксиметров автомобил и със заплахи принудил шофьора да го откара до произволно избран адрес.

Там нападателят слязъл, произвел още изстрели и се барикадирал в къща на близо. Имотът в този момент бил празен. Съседка потвърди, че мъжът продължил да стреля по полицаите и след като се барикадирал в къщата.

Няма пострадали при престрелката.

Преследваният затворник вече е обезвреден, очаква се всеки момент да бъде изведен и отведен в полицейския арест.

Следствените действия на мястото на инцидента продължават. На място екипи от следователи събират гилзите от стрелбата.

Окръжната прокуратура в Силистра ръководи следствено дело за отвличане на таксиметров шофьор срещу издирвания от 31 май 2016 г. заради бягство от затвора във Варна Димитър Братанов, който днес при опит да бъде задържан, стреля срещу полицейска патрулна кола.

В Силистра изтърпяващият поредната си ефективна присъда в затвора Братанов е добре известен с прякора си Кокала.

Той е осъждан десет пъти и е един от извършителите на бомбения атентат срещу бивш окръжен прокурор на Силистра, информират още от пресцентъра на прокуратурата.

*Обновена в 15:54 ч. 

Снимка: Архив

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес