Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Директор в Агенция "Митници" разкри нова мода в купуването на наркотици от деца

05 юни 2024, 09:05 часа
Реклама

Децата трябва да разберат, че зад наркотиците се крият опасности и подвеждат. Децата между 13-18 годишна възраст за първи път употребяват наркотици. Toва заяви пред bTV Стефан Бакалов, директор на отдел „Борба с наркотрафика“ в Агенция „Митници“.

Още: Актуалните и опасни наркотици: Говори Стефан Бакалов от Агенция "Митници"

Децата трудно се вслушват в думите на възрастните за наркотиците

Той посочи, че в TikTok рекламират клипове как някои може да е успешен, ако продава наркотици. Трудно е децата да се вслушат в думите на възрастните що се касае за наркотиците, посочи Бакалов. Много е разпространено продаването, търсенето и купуването на наркотици онлайн като нова мода сред подрастващите. Тревата като наркотик все още е на мода, като се набляга на течните и маслодайни форми, които се вкарват във вейповете.

Навлиза и употребата на синтетичните наркотици все повече – екстази, амфетамин и метамфетамин. Българските тийнейджъри са сред първите деца в Европейския съюз по употребата на амфетамин. Между 20 и 60 лв. за 100 грама струва дрогата, изтъкна Стефан Бакалов.

Още: Нова синтетична дрога убива от първата доза, деца изпадат в кома

Той уточни, че в Димитровград ще се проведе кампания против наркотиците, като в нея ще се включат рап певците Торино и Пашата, за да предупредят децата за вредата от наркотиците. Кампанията ще се проведе под наслов "Не сте сами". 

Още: Община Димитровград и Агенция "Митници" с кампания против дрогата "Не сте сами"

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес