Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха турчин за контрабанда на живак

07 април 2023, 11:31 часа
Реклама

Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за контрабанда на живак.

Товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Хърватия, пристигнал на ГКПП „Капитан Андреево“ на 4-ти април. Превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка по метода „анализ на риска“.

При извършването й нарушения не били констатирани. При последвалия личен преглед на шофьора обаче митническите служители открили във вътрешния джоб на якето му стъклено бурканче, обвито в прозрачно фолио. То съдържало отровно вещество - метален живак с общо бруто тегло 0,590 грама.

Предметът на контрабандата е задържан. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

Водачът на товарния автомобил, 53-годишен турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б. „Г“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лева,  както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково. Разследването по случая продължава.

Още от ГКПП "Капитан Андреево": 

ВАС пусна обществената поръчка за оборудване на лабораторията на БАБХ

Задържаха недекларирани 1,5 млн. евро в кола на „Капитан Андреево”

АКФ пита Демерджиев поела ли е държавата наистина контрола на "Капитан Андреево"

 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес