Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Децата и активният начин на живот: 3 места за спорт и развлечения

11 септември 2024, 14:32 часа • 1933 прочитания

Спортните активности поддържат физическата форма и изразходват енергията на малчуганите по здравословен начин. А участието в различни клубове развива въображението, интересите и социалните умения, насърчавайки комуникацията и работа в екип. Детето ви ще бъде по-концентрирано и мотивирано, и не само, че ще расте по-здраво, но ще развие и дисциплина, която да му помогне в училищните занятия. Предлагаме ви 3 места, които носят много детски усмивки и изграждат важни навици:

Целогодишни забавления с над 30 атракциона в лунапарк Боби & Кели

Децата непрекъснато се нуждаят от развлечения. Точно затова Боби & Кели е предпочитано място за забавления в София, независимо от сезона. Това е единственият увеселителен парк в България, който включва голяма открита и закрита площ – 5 200 кв.м, с над 30 атракциона за различните възрасти и предпочитания. През лятото посетителите могат да се насладят на слънчевите лъчи в градината, а през зимата паркът разполага с добре отоплена голяма закрита зона 2000 кв.м за незабравими приключения. Вълнуващи батути, влакчета и въртележки са само част от изненадите, които ви очакват тук.

Monkey Jump например изстрелва малчуганите в облаците, докато “Чаените чашки” пренасят децата в приказния свят на красивата Алиса и говорещия Бял Заек. Симулаторът Боинг 747 разкрива различни светове и реалности. А гондолата на Капитан Кук отвежда децата на мечтано морско пътешествие. За най-малките паркът предлага басейн с топки, където могат да играят на воля и дори да построят цял замък с гигантски лего конструктор. Рисунките върху лице и фотопортретите пък допълват забавата и оставят спомен за цялото семейство.

Освен това Боби & Кели организира редица събития и тематични партита. Всяка неделя сутрин се провеждат забавни и образователни спектакли за деца, които развиват въображението и социалните им умения. А през съботите от 18:30 ч., на сцената гостуват различни аниматори с интересни програми. Рождените дни тук са незабравими, благодарение на приятната атмосфера и разнообразието от атракциони. Освен всички положителни емоции и специално внимание, рожденикът получава като подарък едномесечен абонамент за лунапарка. За по-големи групи деца Боби & Кели подготвя училищни пакети с разнообразни предимства и активности. А след дългия ден, прекаран в игри и забавления, гостите могат да опитат от автентичната италианска кухня на ресторант La Rocca, разположен на територията на парка.

жк. Младост 3, Лунапарк Боби и Кели (бившето Патиланци)

0897 683 317

https://www.parkbobykelly.bg/

Скуош, бадминтон, тенис на маса: богата гама от активности в спортна зала Fireball

Мисията на Fireball е да предостави на малките спортисти отлични условия, където да разширяват както спортните си способности, така и да изграждат полезни навици, силен характер и дисциплина. Залата насърчава всяко дете да открие радостта от активния начин на живот и да се забавлява в приветлива атмосфера. Разполага с кортове и настилки от най-висок клас, подходящи за развиване на високо спортно майсторство в ракетните спортове.

Скуошът, като основен спорт в залата, е един от най-здравословните спортове, според класация на Форбс. Той развива координацията и издръжливостта, както и тактическото мислене и не случайно се оприличава на игра на шах с ракета. Fireball има детска скуош школа, в която младият и амбициозен треньор Лиан Тодоринов развива уменията на деца от 6 годишна възраст нагоре, чрез клуба си Leo Squash Club. Клубът предлага безплатни групови тренировки за деца до 12 годишна възраст всеки понеделник, сряда и петък от 17 часа, както и индивидуални тренировки.

Бадминтонът добавя и елемент на сръчност и ловкост. Опитният треньор Лъчезар Николов развива детските таланти в този традиционно силен за България олимпийски спорт. Клубът предлага групови детски тренировки през уикендите, както и целодневни детски лагери по време на летните и междусрочни ваканции.

В спортна зала Fireball децата също могат да усъвършенстват уменията си в един от най-известните спортове в света - тенис на маса, който е чудесен начин за развиване на рефлекси, стратегическо мислене и бързина. Д-р Цветомир Цонев е главен треньор и основател на школата по тенис на маса. Благодарение на професионалния си опит и успехите от редица европейски първенства, той прилага международни тренировъчни методи от първокласно ниво. А пикълболът, набиращ все повече популярност, съчетава в себе си аспектите на тениса, бадминтона и тениса на маса, предоставяйки динамична и увлекателна игра. За по-голяма мотивация на децата се провеждат редица турнири с интересни награди. Климатизацията на залата поддържа подходяща температура през цялата година. Освен редовните тренировки, Fireball организира и специализирани тренировъчни лагери с интензивна подготовка и допълнителни възможности за напредък.

БИЦ ИЗОТ корпус 4

0878 811 222

https://www.fireball.bg/

Карате клуб TSANEV: 23 години опит и доказани успехи

С над 23 години опит в бойните изкуства Карате клуб TSANEV заслужено се е утвърдил като номер 1 в България. Доказаните специалисти на клуба изграждат дисциплина, мотивация и важни житейски ценности във всеки един от своите шампиони. A различните групи за деца и възрастни предоставят възможност на всеки да се докосне до магията на карате. Разнообразната програма на клуба включва карате, състезателни игри, упражнения за гъвкавост, концентрация, медитация и логически игри. Тези активности не само укрепват физическото здраве, но и развиват социалните умения и психическата устойчивост.

Философията на КК TSANEV е основана на безспорните ползи от карате. Тренировките развиват мускулна сила, подобряват стойката и укрепват цялото тяло. Редовната физическа активност учи децата на самоконтрол и силна воля. Още с влизането в залата малките спортисти се изправят пред ясни правила и норми, които трябва да спазват. Карате помага на децата и да се съсредоточават, което цялостно подобрява представянето им в училищната среда и допринася за тяхната социална адаптация. Създаването на мотивация също е главна цел на клуба. Тя започва с постигането на серия от малки цели и продължава с полагането на изпити за усвоените умения и защитаването на степените в Карате.

КК TSANEV провежда множество състезания и лагери, където групите от цялата страна се социализират и се запознават едни с други. Международният турнир SOFIA OPEN KARATE, най- големият и мащабен турнир в България, привлича 1200 състезатели от над 15 държави. А професионалната детска карате лига е специално състезание за членовете на клуба, което не само сближава всички каратеки, трениращи на територията на България, но и идентифицира най-добрите състезатели сред тях. Подготвителните лагери и семинари на КК TSANEV осигуряват допълнителна подготовка, която развива спортно-техническите умения и социалните качества на участниците. Чрез участието в национални и международни първенства малките момчета и момичета имат шанса да покажат своите умения и да се превърнат в успешни спортисти в безопасна и приятна атмосфера.

ж.к Манастирски ливади, ул. Казбек 51

0888 235 033

https://tsanev.bg/

Евелина Георгиева
Евелина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес