Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще ги нарека платени оплаквачки

27 август 2024, 08:50 часа • 1302 прочитания

Това заяви конституционалистът доц. Наталия Киселова в студиото на bTV, анализирайки промените в Конституцията по отношение на правомощията за формиране на служебното правителство.

Според доц. Киселова не е имало такава обществена подкрепа, че да остане старият формат на Конституцията. Тя коментира и как Радев спря служебното правителство на Горица Грънчарова-Кожарева. Президентът може да бъде проактивен, може да бъде и пасивен, добави тя: Радев одобри втория кабинет "Главчев": Кой е вътрешен министър?

Доц. Киселова обаче напомни и, че голяма част от нещата, които "правим, за да си угодим на ситуацията, се връщат като бумеранг".

"Дано за нас не остане "млекопитаещи и тревопасни", с извинение към животинките", каза Киселова по въпроса с номинацията на нов български еврокомисар, която трябва да стане до края на тази седмица. Тя вижда ресор "Разширение на ЕС" като добър - заместник-директорът на Европейския съвет за външна политика (ЕСВП) Весела Чернева пък посочи, че може да се борим за ресор "Селско стопанство".

Още: В България няма дъно

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес