Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каква е разликата между умерения и радикалния ислям – главата дали е отрязана наполовина или изцяло

24 септември 2015, 08:33 часа • 8517 прочитания

Тези думи добави водещият на Нова телевизия Виктор Николаев към теза на политолога Огнян Минчев. Минчев заяви, че в момента Европа пренебрегва основополагащи инстинкти и може да плати само „с бой”.

Те нахлуват в къщата ти, чупят, плюят по теб, а в Германия десетки хиляди доброволци ходят да ги галят по главите, наля масло в бежанския огън и социологът Андрей Райчев. Ще видите, че Оланд и Меркел ще платят на изборите за това, сигурен е той.

И Минчев, и Райчев посочиха, че Турция е направила огромна услуга на България и Гърция със спирането на бежанския поток. Там има милиони, припомниха и двамата. Според Минчев буферна зона на границата в Сирия ще е в изгода на Турция и борбата им с кюрдите.

Не може да се възмущаваме от удавено тригодишно дете на брега на Средиземно море (бел. ред. - малкият Айлян, който всъщност е кюрд и според някои анализи съдбата му показва как заради натиска на Турция кюрдите не успяват веднъж завинаги да се справят с ИД), а да гледаме с години как една групировка реже човешки глави - и Вашингтон, и Брюксел, подчерта Минчев. А Райчев определи положението като "жалко" заради отказа на Запада да изличи с военна сила "Ислямска държава".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес