Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Г-н Добрев, прекалено много живна разговорът. Когато се казва лъжа, трябва да се отговори

23 октомври 2024, 08:41 часа • 1374 прочитания

Тези реплики бяха изречени от Росен Желязков, председател на 50-тото Народно събрание, депутат от ГЕРБ в него и кандидат за депутат в 51-вия парламент, както и от акад. Николай Денков, експремиер и кандидат за депутат в 51-вото Народно събрание. В разговора участваха още Делян Добрев, кандидат за народен представител от ГЕРБ, и Кристина Петкова, кандидат за народен представител от ПП-ДБ.

Репликата за разговора и "темпото му" Желязков отправи към колегата си Добрев, който в целия дебат играеше ролята на "лошото ченге" от страна на ГЕРБ. Добрев многократно нападна представителите на ПП-ДБ - започна се от тема "корупция", на което получи отговор от Кристина Петкова как неговото име "се връзва" с темата, после се мина на държавния бюджет - че има 18 млрд. лева дефицит: "Дупката" от 18 млрд. лв. в бюджета е имагинерна: Анализ на Левон Хампарцумян (ВИДЕО)

Съответно, акад. Денков отвърна на Добрев, че когато някой лъже, трябва да му се отговори. "Г-н Добрев, искате ли да се хванем на бас, че няма да има дефицит от 18 млрд. лева и ще е с 3% дефицит, който ще бъде изпълнен. Последните 4 бюджета ние сме ги правили и всичките са изпълнени без излишък на дефицита", подчерта акад. Николай Денков в сутрешния блок на bTV, а Делян Добрев отговори, че това било, защото "отлагали сметката".

"Използвате силни думи, тежат като камък", каза Желязков.

Още: Ново правителство: Варианти от ГЕРБ, варианти от ПП-ДБ

Без Пеевски, без "Възраждане" в преговори за правителство - това обеща акад. Денков. "Ако имаме 80+ народни представители, предлагаме Бойко Борисов за премиер", каза Желязков. "Предлагайки Борисов, отрязвате възможността за преговори - той сложи на масата Пеевски. Докато не изчистите тази връзка, няма как да очавате подкрепа от нас", отговори Денков. В отговор Делян Добрев обяви, че Пеевски му се обадил по въпрос на тема енергетика дали можел да дойде, а като отишъл, Пеевски бил заедно с Асен Василев и говорели. Акад. Денков контрира - от ваша страна имаше обаждане "Деляне, какво правим тук" и не се отнасяше за Вас (Делян Добрев).

Още: Дори физическа борба си представям срещу модела "Борисов и Пеевски"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес