Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов е най-импотентният победител на избори в историята на демокрацията в Европа

21 юни 2024, 10:25 часа

Начинът, по който се отиде на избори, предполага изнервеност, а резултатите от изборите предопределят още по-голяма изнервеност и то най-вече в първите - ГЕРБ и Бойко Борисов, защото не се вижда естествена формула на правителство, която да е убедителна за избирателите. В сравнение със ситуацията, вкоято бяхме преди изборите, ние сме в по-лоша ситуация.

Реклама

Това коментира пред БНР политологът проф. Светослав Малинов.

Още: Борисов е натъжен заради кокошкарските истории в парламента (ВИДЕО)

"Когато се говори за експертен кабинет, опозицията не е между експерт и кретен, или експерт и аматьор. Смисълът е неполитически фигури, които не носят пряка политическа отговорност към партии, които не са ярки политически фигури. Това не е хубава формула за демокрацията, не е стабилна формула, формула на здрав демократичен организъм. Но се използва, когато конфронтацията между партиите е толкова голяма и няма мнозинство, за да се формира мнозинство между хора, между политически лидери, които не се харесват, зад които стоят избиратели, които не се понасят и не биха приели нормален политически кабинет", коментира още той.

Малинов определи лидерът на ГЕРБ като най-импотентният победител на избори в историята на демократична Европа, който шест пъти не успява да сформира кабинет и предизвиква седми избори.

Още: Политолог: Победител на тези избори е Делян Пеевски

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес