Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Мисията невъзможна 7": Първокласен екшън с Том Круз в топ форма

13 юли 2023, 16:13 часа • 5468 прочитания

"Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа". Това е заглавието на новия филм от поредицата, но ще ви предложа едно доста по-кратичко: "Том Круз". Неговото име е напълно достатъчно, за да ви каже всичко, което искате да знаете.

Много екшън. Адски много екшън. Толкова много екшън, че пулсът ти не може да се успокои дори за няколко минути. Том Круз е във вихъра си, а удоволствието и адреналинът, които видимо изпитва по време на снимките, са се просмукали във всеки кадър. "Мисията невъзможна 7" е пълнокръвен екшън и е идеален за летните жеги и прохладните киносалони. Да, такъв тип "дъвка за окото" трябва да се гледа на голям екран, за да се извлече максималното удоволствие, заложено в цялостната идея на това да се ходи на кино.

Снимка: Forum Film Bulgaria

В "Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа" сюжетът отново ни предлага изключително заплетена ситуация, от която, ако изобщо има човек, който може да се измъкне, то това е единствено Итън Хънт. На Хънт му е възложена мисия да открие много специален ключ от две части. Ключът е толкова специален, че само един човек знае какво точно отключва и защо то е важно за съществуването на целия свят. Разбира се, в битката за световната доминация се впускат американците, руснаците, британците и почти всички, за които се сетите, плюс най-силния възможен играч - изкуственият интелект. Итън Хънт ще излезе в неравна битка с "компютърен злодей", който, дотолкова се е развил, че действа абсолютно самостоятелно, предвижда ходове и крои планове за бъдещето на цялото човечество.

Снимка: Forum Film Bulgaria

На най-сърцатите фенове на Том Круз ще подскажа само, че в сюжета могат да се "хванат" ключови елементи от филма "Специален доклад" от 2002 г., което е приятно от киноманска гледна точка.

Освен Круз, в другите роли ще видим още Хейли Атуел (Грейс), Винг Раймс (Лутър), Саймън Пег (Бенджи), Ребека Фъргюсън (Илса Фауст), Ванеса Кърби (Бялата вдовица), Есай Моралес (Габриел), Пом Клементиеф (Парис) и, ВНИМАНИЕ - Захари Бахаров (в роля изненада).

Не правете грешката да подхождате към "Мисията невъзможна 7" като към филм с високи сюжетни качества и невероятни драматургични постижения. Продукцията е само и единствено екшън, на който човек да се "изкефи". Разбира се, историята е достатъчно завладяваща, да не говорим, че филмът е Част първа, което веднага трябва да ви навява на мисълта, че финалът всъщност ще е истинската завръзка на цялата история.

Но си струва. Филмът е дълъг почти 3 часа, които не се усещат. Том Круз е във вихъра си и в топ форма за своите 61 години. Лято е, горещо е. Спасете се в киносалона и си доставете необходимата доза първокласен екшън.

Автор: Неда Ковачева

Неда Ковачева
Неда Ковачева Отговорен редактор
Новините днес