Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кейт Уинслет: Трябва да признаем, че жените са нежни и може би имат допълнителни килца

08 септември 2024, 22:36 часа • 2654 прочитания

Актрисата Кейт Уинслет заяви пред BBC, че жените трябва да празнуват "истинската си форма", след като неотдавна на снимачна площадка ѝ е било казано да седне по-изправена, за да скрие коремните си извивки.

Говорейки за предстоящия си филм "Лий" с Лаура Куенсбърг, Уинслет заяви, че нейната работа е да бъде като героинята си - манекенката, превърнала се в прочута фотографка от Втората световна война Елизабет "Лий" Милър. "Тя не вдигаше тежести и не правеше пилатес. Ядеше сирене, хляб и пиеше вино и не правеше голям проблем от това. Така че, разбира се, тялото ѝ би било по-закръглено", казва Уинслет.

Според нея жените трябва да празнуват това, че "имат истинска форма, че са нежни и може би имат няколко допълнителни килца". "Толкова сме свикнали, че може би не е задължително да виждаме това и да му се наслаждаваме. Инстинктът ни е да ни се струва странно и да го критикуваме", каза тя. "Интересно е колко много хората харесват етикетите, които се слагата на жените".

Още: Жената в зряла възраст всъщност триумфира на кинофестивала във Венеция

Да не съжаляваш за определени неща

Снимка: Getty Images

Уинслет каза още, че темата е разговор, който трябва да бъде проведен. "Животът е твърде кратък", добави тя. "Не искам да поглеждам назад и да си казвам "защо се притеснявах за това нещо" и затова познайте какво - вече не се притеснявам". 48-годишната Уинслет е защитник на жените и в миналото открито се е обявявала срещу срама от тялото.

Още: "Обикновено не се отнасят така с мен": Кейт Уинслет с награда за цялостно творчество

Уинслет беше попитана дали има нещо против да изглежда "по-малко от перфектно" на екрана, на което тя отговори: "Точно обратното. Гордея се с това, защото това е моят живот, изписан на лицето ми и това е важно. Не би ми хрумнало да го прикривам. „С всяка изминала година се чувствам все по-комфортно със себе си. Това ми дава възможност да позволя на мнението на другите да се изпари", добави тя, цитирана от БГНЕС.

Още: 9 странни факта за женското тяло

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес