Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 лесни начина да се справим с неприятната миризма в кухнята

21 август 2023, 19:44 часа

В кухнята много хора редовно имат проблем с неприятните миризми. Често това се дължи на хигиената, така че всеки ден трябва да изнасяте боклука, дори ако кофата не е пълна. Препоръчително е да се уверите, че остатъците от храна не падат по плота и по земята по време на готвене, а също така проверявайте хладилника за храна с изтекъл срок на годност.

По-често трябва да се инспектират рафтовете в хладилника, защото се забравят някои прибрани по тях храни, ако престоят повече от нужното, те няма да са годни за консумация и ще са източник на неприятна миризма. Тези действия обаче не винаги са достатъчни.

Как можете да се отървете от лошите миризми в кухнята?

Ако причината за проблема се крие във водопровода

Понякога водопроводът е източник на неприятни миризми. В тръбите се задържат остатъци от храна и мазнини, които изпълват кухнята с неприятна миризма.

Затова е добре периодично да почиствате тръбите. За да направите това, изсипете половин чаша сода в канала и след това почти веднага залейте праха със същото количество оцет.

След десет минути ще трябва да пуснете горещата вода в мивката. Можете да провеждате процедурата веднъж месечно за превантивни цели. По правило миризмата изчезва почти веднага.

Лоша миризма от климатика - на какво се дължи

За хладилник

За много домакини единствената причина за неприятна миризма е съхранението на голямо количество готова храна в хладилника. За да премахнете този проблем, просто трябва да сложите нещо на рафта, което може да неутрализира неприятната миризма.

Можете да изберете сода за хляб, активен въглен, тоалетна хартия, утайка от кафе, лимонови кори или дори суха, чиста гъба.

Лимони

Има лесен начин да неутрализирате неприятните миризми, като изпълните кухнята с приятен аромат. За да направите това, изпечете лимонови резени във фурната. Ароматът ще бъде по-интензивен, ако поръсите цитрусовите плодове с карамфил и канела.

Поддържането на отлична хигиена в кухнята е важно не само да се предотврати лошата миризма, но и да се гарантира здравето на цялото семейство.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес