Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще видим Nissan IDx в серийно производство

16 януари 2014, 09:56 часа • 40430 прочитания

Двете концептуални разработки – IDx Nismo и IDx Freeflow, бяха представени за пръв път на изложението в Токио в края на миналата година. Сега Nissan ги изложи и в „Кобо център“, но този път придружени с новината, че в близко бъдеще един от тези автомобили ще влезе в серийно производство.

 

Тази новина дойде от Изпълнителния вицепрезидент Анди Палмър, който разкри намеренията на компанията пред изданието Go Auto: „Един от тези два концепта ще влезе в това, което ние наричаме средносрочен план. Остава да видим дали ще направим и двата. Не казвам, че няма да направим двата, но със сигурност ще направим сериен един от тях.“

 

Палмър не е посочил за кой от двата модела има зелена светлина, но е казал, че той ще се нареди под 370Z по отношение на цена, размер и позициониране.

 

Знае се, че със своите 4,1 м дължина автомобилите са по-компактни от Toyota GT 86 и Subaru BRZ. При представянето им Nissan намекна, че серийният IDx Freeflow би могъл да използва от 1,2 до 1,5-литрови бензинови двигатели и CVT трансмисия. IDx NISMO (на снимките) може да се оборудва с 1,6-литров турбодвигател и „спортна“ CVT трасмсия с 6-степенен механичен режим за смяна на предавките. Този мотор спокойно би могъл да генерира около 200 к.с.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес