Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-опасните места за паркиране на кола сред природата

19 август 2024, 15:56 часа • 906 прочитания

При излет сред природата повечето шофьори не спазват правилата за безопасност при паркиране на колите си, избирайки неподходящи места за това. Експертът по оцеляване и първа помощ Ед Халилов посочи най-рисковите места за спиране на автомобили.

Грешка за 6,6 млн. евро: Рекордна глоба за неправилно паркиране в Гърция

Първото място, което трябва да избягвате, са бреговете на планински реки. Причината е, че нивото на водата там може да се покачи бързо, което застрашава безопасността на автомобила, като той може да бъде отнесен от течението.

Риск крие и морският бряг, тъй като солената вода може сериозно да повреди електронните системи на автомобила, а приливът може да доведе до нежелани последствия.

Още: Как бързо да охладите купето на колата без климатик?

Също така не се препоръчва на шофьорите да паркират колите си на склонове или близо до наклонени повърхности. Когато вали, такива места могат да станат изключително опасни, тъй като често се превръщат в свлачище.

Освен това не трябва да се паркира на животински пътеки или близо до сухи дървета. В такива райони има висок риск от среща с диви животни или повреда на автомобила от падащи клони и дънери.

Още: Защо пътуването зад камион е опасно?

 

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес