Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как се крадат 6 коли за 60 секунди? (ВИДЕО)

12 март 2023, 10:24 часа
Реклама

Крадци успяха да откраднат шест чисто нови Dodge Challenger Hellcats от шоурум на Chrysler Dodge Jeep в Съмърсет (Кентъки) за по-малко от минута. Обирът беше заснет от охранителните камери на автокъщата, като показва колко бързо могат да се справят престъпниците.

Четири от супермощните американски muscle-cars са паркирани в самия шоурум, а другите два се намират на паркинга отвън. На записа от камерата се вижда кражбата на трите от автомобилите вътре. За улеснение на нападателите ключовете са в колите в салона, докато тези за машините отвън са оставени на лесно достъпно място.

Крадците предвидили всичко, като дори се сетили да сложат временни номера, за да може колите да не предизвикат съмнение. Според собственика на автосалона, някой от служителите му е замесен в престъплението, защото нападателите са знаели, че алармата ще се задейства след 60 секунди. И за успели да избягат по-рано.

Само час по-късно четири от откраднатите коли са забелязани да се движат в западна посока. На следващия ден полицията открива 4 от автомобилите, като един от тях е останал без гориво и е зарязан, а друг е спрян от патрул на пътя, след като гумите му са били спукани с шипове.

По-късно е открита и още една от колите. Тя е намерена скрита в гараж. Полицията твърди, че разполага с данни и за местоположението на последния от откраднатите автомобили, който е успял да стигне чак до Алабама.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес