Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хиляди изоставени електромобили гният в поле (ВИДЕО)

15 август 2023, 15:54 часа
Реклама

Каналът „Inside China Auto" в YouTube публикува любопитна история за още едно огромно „автомобилно гробище" и така бяха потвърдени слуховете, че в района на град Ханджоу хиляди превозни са изоставени на произвола на съдбата.

Западът натиска Китай да спре да доставя коли в Русия

От видеото стана ясно, че по-голямата част от този автопарк се състои от коли, принадлежали на една фалирала фирма. По-рано тиражираните истории за автомобилното гробище твърдяха, че на територията му има около 10 000 автомобила Всички тези превозни средства се смятаха за нови електрически превозни средства, станали жертва на надценено пазарно търсене.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/uD8qqEx4G18" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Проблемът е, че производството на електромобили в Кит ей се увеличи на фона на оптимистични очаквания и гарантирани ползи от китайското правителство. Впоследствие се оказа, че реалното търсене е значително по-ниско. По-малък е и броят на колите, заснети във видеото, като част от от тях са използвани -по каросериите им личат следи от употреба, а в купето има натрупани боклуци.

Още: Хиляди нови електромобили гният в полета в Китай (ВИДЕО)

Оказа се, че това е бивш автопарк на един от операторите за споделяне на автомобили в Китай, който в момента е в състояние на фалит По-внимателно разглеждане на кадрите от видеото разкрива голямо разнообразие от превозни средства, включително стари таксита, повредени при катастрофа автомобили и ограничен брой истински нови електрически превозни средства. Именно последната група вероятно включва останалите непродадени копия.

Китайските електрически автобуси превзеха европейския пазар

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес