Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ford възкреси легендарен модел

15 юли 2024, 13:49 часа • 802 прочитания

Ford представи нов кросоувър под старото име Capri. Моделът ще се появи на европейския пазар преди края на годината и например в Германия ще струва от 50 911 евро. Гамата на кросоувъра ще включва версии със задно задвижване и задвижване на всички колела, оборудвани с батерия с разширен обхват. А приблизително в началото на 2025 г. Capri обещава да добави опростена версия с батерия Standard Range, чиято цена ще стартира от 45 000 евро.

Светът скоро ще загуби още един легендарен автомобил

От 1960-те до 1980-те, под името Capri, Ford произвежда средно голямо купе, което е предназначено да бъде европейският еквивалент на Mustang. Новият Capri няма нищо общо с тази кола. Самото име се превърна в акроним, който означава „Готино“. Атлетичен. Миналото среща бъдещето. Бунтарски до сърцевината си. Интелигентни технологии“.

Снимка: Ford

А самата кола, въпреки че запази каросерията си като купе, се превърна в кросоувър. Новият продукт ще привлича купувачите с ярките си цветове на купето, минималистичен интериор и богато оборудване.

Още: Няма лъжа - Ford Bronco ще ви закара навсякъде

Още в първоначалната версия Ford Capri ще има джанти с диаметър 19 инча, MegaConsole отделение между предните седалки, което може да побере 15-инчов лаптоп, отопляема и масажна седалка на водача, както и медийна система с дисплей с диагонал 14,6 инча.

Снимка: Ford

Срещу доплащане ще предлагат ергономични седалки на първия ред, панорамен покрив, амбиентно вътрешно осветление и аудио система Bang & Olufsen с десет високоговорителя. Основният набор от електронни системи за безопасност на Capri се състои от 13 елемента, включително функции за безопасно отваряне на врати и избягване на препятствия.

И двете задвижващи системи на Capri електрически. Първият се състои от електродвигател на задната ос и батерия с капацитет 77 киловатчаса, втората е двумоторна, с батерия от 79 киловатчаса. Мощността е съответно 285 и 340 конски сили, а пробегът варира от 592 до 627 километра.

Снимка: Ford

Capri със задвижване на четирите колела ускорява до 100 км/ч от място за 5,3 секунди, а задвижването на едната ос - за 6,4. Максималната скорост е еднаква и за двете версии и е 180 километра в час.

 

Още: Ford предложи конкурент на Tesla Model Y в Европа

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес