Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Електрическото Renault 5 дебютира на автосалона в София

21 октомври 2024, 16:15 часа • 319 прочитания

Изцяло електрическото Renault 5 E-Tech записа дебют пред публика в България, като то е след най-впечатляващите експонати на френската марка на автосалона в София, който ще работи до неделя. Хечбекът е модерен наследник на иконата от 70-години и ще играе основна роля в електрическата офанзива на марката.

Още: Легендарното Renault 5 се върна с поставка за френско хлебче в салона

Отвътре Renault 5 се отличава с голям 10,1-инчов мултимедиен сензорен екран. Новият модел разполага с двигател с мощност от 150 к.с. и пробег до 400 км по WLTP. Зареждането на бърза станция DC може да се осъществява с мощност до 100 кВт.

Изцяло новото Renault Scenic E-Tech electric, който беше избрано за „Автомобил на годината 2024“ в Европа, също е сред експонатите на софийския салон. Моделът поставя като акцент най-вече удоволствието от шофирането на ток. С мощност до 220 к.с. и компактни размери, електриомобилът осигурява динамично и пъргаво управление. С батерия с капацитет 87 кВтч, новият Scenic E-Tech electric може да се похвали с пробег по WLTP от 625 км и бързо зареждане на станция до 150 кВт.

Още: Суперкола на Ford е една от звездите на автосалона в София

На изложението присъства и новият флагман на марката - Renault Rafale E-Tech full hybrid. Този модел остава верен на философията на Renault, като обръща специално внимание към всеки пътник. Мултимедийната система OpenR Link от последно поколение с вградени услуги на Google задава непознати изживявания.

Rafale получава и няколко иновации на борда. Моделът се ползва от интерактивния панорамен покрив Solarbay с технология от ултрапремиум автомобилите, който може да се управлява гласово чрез Google Assistant и позволява поетапно затъмняване за оптимален светлинен и температурен комфорт в купето. Rafale предлага нови специални седалки, високотехнологичен подлакътник Smart Armrest за пътниците отзад и множество иновативни цветове и материали.

Новият флагман на Renault е оборудван с 32 системи за помощ на водача и се задвижва от хибриден бензинов E-Tech full hybrid двигател с мощност 200 к.с., който осигурява нисък разход на гориво от едва 4,7 л/100 км и емисии на CO2 от 105 г/км.

Renault Espace скъса с миналото си на миниван

На свой ред, Renault Symbioz демонстрира перфектната симбиоза между иновативни технологии и комфорт. Съчетавайки най-доброто от автомобилите на Renault в C-сегмент по отношение на модулен дизайн, свързаност и ефективност, изобилстващ от експертни решения, Symbioz отговаря на най-високите стандарти за комфорт в купето, както за кратки, така и за дълги пътувания.

Моделът е оборудван с мултимедийната система OpenR Link с вградени Google услуги, както и с интерактивния панорамен покрив Solarbay. Компактен отвън, но просторен отвътре, с обем на багажника до 624 литра

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес