Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Еврохолд" отправи официална оферта за ЧЕЗ

01 април 2019, 17:46 часа • 3192 прочитания

Най-големият публичен холдинг в България – "Еврохолд" отправи обвързваща оферта за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България, съобщават от дружеството.

Потенциалният купувач участва самостоятелно в процедурата и не е партньор с някой от останалите кандидати. Ще финансира сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки.

Намерението за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България е част от дългосрочната стратегия на холдинга за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за растеж.

Същевременно "Еврохолд" обмисля дали да продаде част от активите си извън застрахователния бизнес, за да се фокусира върху сегментите с най-голям потенциал за растеж.

Холдингът планира увеличение на капитала с близо 80 млн. нови акции, очаквайки да набере 80 млн. евро. Решението трябва да бъде одобрено от акционерите на компанията на извънредно общо събрание на 22 април. Основните акционери вече са дали съгласие за увеличението на капитала.

До избора на купувач за активите на чешката енергийна комапния в България, "Еврохолд" отказва да разкрива повече детайли по темата, тъй като преговорите са строго конфиденциални.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес