Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов не го е страх от дъжд, след като го плашат с яйца, загрижи се за АЕЦ Козлодуй (ВИДЕО)

13 октомври 2020, 12:17 часа • 5707 прочитания

"100% диверсификация, така както и газта (бел. ред. - правилният род за думата е мъжки т.е. газ), с различни технологии" - така премиерът Бойко Борисов си представя бъдещият Седми блок на АЕЦ "Козлодуй". А различните технологии, по думите му, са "американски реактори".

По думите му, не трябвало да се мисли само за миньорите и въглищата, а да се гледа и към ядрената енергетика. "Разработваме система за малки модулни централи, които още не са разрешени от ЕС, но това ще е някъде към 2027 година, живот и здраве", добави министър-председателят, визирайки точно американска технология.

На въпрос какво правим с "Белене", отговорът беше: "Текат си процедурите".

"Те планират яйца да ни хвърлят, а ние от дъжд ще се боим", заяви премиерът в коментар за протестите и се обърна към придружаващия го финансов министър Кирил Ананиев: "Ела, ела да те намокри".

С Борисов бяха още енергийният министър Теменужка Петкова, председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов и председателят на КНСБ Пламен Димитров, който обяви, че категорично трябва да се прави Седми блок. Имаме Оценка за въздействие върху околната среда, похвали се Борисов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес