Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Потребителите на Instagram ще могат да създават и продават дигитални активи директно в платформата

03 ноември 2022, 12:01 часа
Реклама

Instagram изглежда иска да се превърне в сериозен играч на пазара на NFT (non-fungible tokens или незаменими токени), става ясно от последните планове на компанията. Instagram обяви, че в близко бъдеще ще позволи на потребителите да създават този вид дигитални активи директно чрез платформата си, предава CoinDesk.

Наскоро Instagram пусна инструмента Digital Collectibles в 100 страни по света, които позволи на потребителите да свързват дигиталните си портфейли с платформата и да показват NFT, които или са създали сами, или са закупили. Свързания NFT може да се показва във фийда на потребителите, като към него има и ефект, който удостоверява неговата автентичност.

Новият ъпдейт ще позволи на създателите на съдържание да произвеждат собствени NFT, които могат да продават чрез платоформата или чрез друг маркетплейс. По този начин Instagram ще затвори кръга, предлагайки на потребителите си пълна функциналност – от създаване на дигитален актив до неговата продажба, което реално ще превърне социалната платформа в действащ пазар за NFT.

Новата екстра първоначално ще бъде тестване сред малка група създатели.

Instagram ще разреши още показването на дигитални активи под формата на видео, като ще добави и поддръжка на блокчейна Solana и портфейла Phantom.

Досега платформата поддържаше блокчейните на Ethereum, Polygon и Flow, както и свързването към портфейли на трети страни включително Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet и Dapper Wallet.

Meta, собственикът на платформата, отбелязва, че няма да начислява такси за показването и споделянето на NFT чрез Instagram или Facebook и няма да таксува с допълнителни такси продажбите на дигиталните активи поне до 2024 година.

Компанията добавя, че „дигиталните колекционерски покупки, направени в рамките на приложението Instagram на операционните системи Android и iOS, подлежат на приложими такси на магазина за приложения”.

Още: Откраднаха NFT на стойност 100 млн. долара за година

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес