Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Туристически комплекс "Остров Света Анастасия" се готви за християнския празник Голяма Богородица

12 август 2019, 15:58 часа • 5540 прочитания

Единственият обитаем остров по българското Черноморие празнува на 15 август. "Света Анастасия", която е патрон на това място се чества на 22 декември, но за официален празник е приет денят Успение на Пресвета Богородица.

Организаторите са се постарали всички,  които ще присъстват да се чувстват добре на острова и затова ще ги удостоят с островитянско посрещане и музика на живо.

Духовни лица ще отслужат водосвет по случай Голяма Богородица, след което ще се състои традиционното островно хоро с участието на ансамбъл "Странджа".

Всички дошли на острова ще могат да опитат пресни миди изпечени на тенекия и извадени от естествената местна ферма. За духовната храна ще се погрижат автори, които са членове на бургаската писателска общност "Часът на поета". Археолози  ще запознаят децата с историята на остров „Света Анастасия“, чрез игри и експерименти. Приключението за малките посетители на острова се нарича "Щурата лаборатория".

Празничният ден ще завърши със спектакъла "Уестсайдска история - любовта на Мария и Тони". Началото на музикалното представление е 21:00 часа.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес