Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Таксиджията "отвлякъл" проверяващи служители е задържан от полицията

07 август 2015, 09:01 часа

След полицейските действия на служителите от Районно управление – Несебър спрямо "отвлеклия" проверяващи служители при акцията "таен клиент" в Свети влас таксиметров водач, е установена самоличността му. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, съобщиха от районното МВР.

Реклама

Това е 60-годишния И.К. от Несебър, който преди обед качил в автомобила си от Слънчев бряг към Свети влас инспектори от Агенцията по метрологичен и технически надзор, маскирани като туристи. Служителите заедно с представители на „Икономическа полиция” и ДАИ провеждали специализирана акция по установяване на случаи на нерегламентиран превоз в курортния комплекс.

По таксиметровия автомобил на несебърлията нямало табелка "такси", като по време на превоза до Свети влас, апарата не бил включен. „Тайните клиенти” заявили, че превозната цена била договорена устно, като наближавайки Свети влас, 60-годишният шофьор забелязал служебния автомобил на ДАИ и вместо да спре, тръгнал да обикаля града. 

След установяване самоличността на И.К., той дал обяснения по случая в Районно управление – Несебър, като е задържан със заповед за полицейско задържане за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство по член 270 от Наказателния кодекс. Според него, който противозаконно пречи на орган на властта, частен съдебен изпълнител или помощник-частен съдебен изпълнител да изпълни задълженията си, се наказва с лишаване от свобода до една година или глоба от сто до триста лева.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес