Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проверяват извършено ли е престъпление с намерения боен арсенал в Бургас

20 юли 2022, 07:47 часа
Реклама

Проверява се дали вече не е извършено престъпление с намерения боен арсенал в Бургас във вторник. Това каза прокурор Георги Чинев в ефира на Нова телевизия.

Припомняме, че при проведена специализирана полицейска операция на територията на курортно селище Елените бяха задържани голямо количество боеприпаси, оръжие със заличени серийни номера и 23 кг марихуана.

"Бойният арсенал е значителен - два бойни пистолета, две пушки, два автомата "Калашников", бойна граната, гранатомет, три самоделни взривни устройства, както и пет броя заглушители за автомат, пушка и пистолети. Боеприпасите са 719 патрона", съобщи още прокурорът.

По думите му категорично съхранението им не е от колекционерска страст. "Тепърва предстои да се установи за кого е било предназначено. Ще бъде проверено дали се подготвяло престъпление. Предвидените санкции са както следва - за наркотиците - от 3 до 12 години затвор, а относно оръжията и боеприпасите от 3 до 10 години", посочи Чинев.

Задържаните са двама мъже - Никола Батилов на 24 г. и Щерион Джамбазов на 48 г. Те вече са с по две повдигнати обвинения.

ОЩЕ: Намериха гранатомет, автомати и 20 кг марихуана в кола в Бургас

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес