Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рашков за полицай, снимал арестувано момиче с разкъсана блуза: Тези снимки вероятно си ги слага в личния архив

17 август 2021, 11:38 часа
Реклама

Вече говори за някаква извратеност. Иначе тези снимки вероятно си ги слага в личния архив – подобно нещо по закон не се предвижда. Това заяви служебният МВР министър Бойко Рашков на скандалното изслушване относно полицейското насилие срещу протестиращи от 10 юли, 2020 година. Онзи протест беше един от многото срещу управлението на Бойко Борисов и Иван Гешев.

Рашков говори за побоя срещу Цвети Цветанова – момичето, което се сдоби с нежелана слава, след като разказа пред медиите как е била разгърдвана, галена и снимана от полицай, който я е арестувал.

Рашков използва и следните думи за случая – „вероятно смята тази млада жена за своя собственост”. Никой от дисциплинарната комисия не е обърнал внимание, затова наказанията са символични, просто да ги има, продължи вътрешният министър.

"Не е установено от комисията (дисциплинарната) да са правени снимки" – това казва тогавашният МВР министър, твърди Рашков.

Учил ги е докога се бие - учителят, началник на отдела, защото той смята, че може да бие на улицата и никой няма право да го наказва, заключи Рашков за станалия печално известен бивш ръководител на сектор отдел „Специализирани полицейски сили” към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Андон Андонов - ПОДРОБНОСТИ ТУК!

Още: Началникът на СДВР не каза кой точно стои зад насилието на протестите, говори и за полицейското насилие

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес