Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вандали разрушиха детска площадка в Благоевград

03 май 2019, 13:32 часа • 2265 прочитания

Благоевградският квартал "Еленово" се събуди тази сутрин с напълно разрушена детска площадка. Съоръженията са счупени, а парчета от тях са разпилени по цели булевард, обкръжаващ квартала. Детската площадка беше  гордостта на "Еленово", първо защото беше изградена според най-новите изисквания за детски кътове, и второ, защото в района няма много подобни места за игра на децата. Новината бързо плъзна из целия град, а жителите на квартала сигнализираха д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград.

Часове по-късно, след инспекция на обекта, започна процедура по реставрация на детската площадка.

От общинската администрация съобщиха, че освен детската площадка, са разрушени и кошчета за отпадъци. От полицията ще наблюдават камерите в квартала, който бяха инсталирали наскоро. Така се очаква да се установят извършителите, които след като бъдат разпознати, да понесат вината за деянието си.

Община Благоевград инвестира много пари в изграждането на цялостна система за видеонаблюдение, която обхваща целия град. Системата е изградена с най-високата технологична резолюция, и според общината засичала дори номера на коли, които извършват нарушения. Центърът за наблюдение на камерите е поверен на грижата на полицията в града, откъдето и ще търсят извършителите на вандализма.

Костадин Костов
Костадин Костов Отговорен редактор
Новините днес