Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Разлог премахнаха загрозяващи търговски обекти от центъра

09 март 2023, 15:15 часа • 5071 прочитания

Община Разлог отстрани от центъра подвижни търговски обекти за предлагане на царевица, сладолед, палачинки, сладки изделия и напитки, съобщиха от местната администрация.

Обходът бил направен като част от инициативата “Безопасна и здрава среда”. Проверено било дали дали тяхното физическо състояние отговаря на изискванията за визия на града и дали се прилагат добрите търговски практики.

“На улица “Възраждане”, откъм площада, забелязахме, че нивото на хигиенни изисквания за приготвяне на царевица, палачинки и други изделия и напитки е доста занижено, а самите съоръжения са разширени до такива размери, че заемат голяма част от уличното пространство. В това състояние обектите попадат в друга категория търговски обекти, за чието разполагане е нужно решение на Общински съвет и обособяване на място за разполагането им, след търг или конкурс“, обясниха от управата.

Взето било решение подобен вид обекти да не осъществяват непрекъсната дейност в центъра.

„Засегнатите търговци в случая могат да подадат заявление за извършване на дейност на друго място, стига то да отговаря на законовите изисквания за качествено предлагане на храни и продукти, свързани със защита на здравето на жители и гостите на общината. Категорични сме, че подкрепяме малкия бизнес, стигна търговците да се съобразят с наложените им норми и разпоредби.”, заяви зам.-кметът на Разлог Иван Гюров.

Още от Разлог: 

Освежават центъра на Разлог

В Разлог изграждат нов паркинг, ремонтират тротоарите в центъра

Общинският съвет в Разлог отказа инвестиция от 5 млн. лева

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес