Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Благоевград даде старт на Европейската седмица на спорта

24 септември 2024, 17:51 часа • 241 прочитания

Кметът на Благоевград Методи Байкушев и министърът на младежта и спорта Георги Глушков дадоха старт на Европейската седмица на спорта в Благоевград, като подчертаха огромното значение на физическите активности за здравословния начин на живот.

Тайните на успехите в спорта са и тайни за успехите в живота, защото феърплеят е в основата. Не всички стават олимпийски шампиони, но могат да станат шампиони в живота, като се изправят срещу несправедливостите, спазват правилата и са добър пример за останалите“, каза кметът Методи Байкушев. Той бе удостоен с плакет от министъра на младежта и спорта.

Официалното откриване се състоя на площад „Македония“ в присъствието на изявени спортисти, прославили България и посланици на инициативата под надслов „Бъди активен, остани във форма, мисли зелено“ - златната медалистка по карате от Летните олимпийски игри в Токио 2020 Ивет Горанова, световната шампионка и бронзова медалистка от олимпийските игри по художествена гимнастика в Рио де Жанейро Ренета Камберова, състезателката по борба, завоювала бронзов медал на олимпийските игри в Токио Евелина Николова, световната и европейската шампионка по бокс и таекуондистка Станимира Петрова и футболиста Благой Георгиев.

Всички те бяха удостоени с плакети за принос в спорта от кмета Методи Байкушев.

Стотици благоевградчани имаха възможността лично да поздравят за постигнатите успехи в сферата на спорта своите фаворити и да се снимат с тях.

Празникът продължи със спортна панорама, представяща дейността на спортните клубове на територията на Благоевград и техните победи, както и демонстрации на различни видове спорт. По време на събитието всички желаещи имаха възможност да се включат в множество игри, като тенис на маса, канадска борба, баскетбол и минифутбол.

В инициативата участие взе и благотворителна фондация “Скапто”, която подкрепя децата на Благоевград чрез осъществяването на различни обществено значими каузи. Александър Манушев от “Първите 3 минути“ направи демонстрация, като показа как работят автоматичните дефибрилатори в борбата срещу случаите на сърдечен арест.

Очакваме Ви тази вечер от 18.00 часа на огнено шоу, зумба маратон, спортни танци и музикална програма с участието на Диа.

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност в цяла Европа и се провежда всяка година от 23 до 30 септември.

Организатори на инициативата са Община Благоевград и Министерството на младежта и спорта.

Още: Община Благоевград се обединява в първото мащабно събитие за студенти

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес