Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звездното попълнение на ЦСКА става най-високоплатеният играч в Първа лига

13 септември 2024, 17:16 часа • 2076 прочитания

След като вчера ЦСКА официално обяви трансфера Лиъм Купър, беше ясно, че "червените" са предложили сериозни финансови условия, за да го привлекат. Опитният защитник неофициално прибираше по около 100 000 евро на месец в доскорошния си клуб Лийдс. Такова възнаграждение обаче е непосилна за столичния клуб, а според информация на Острова опитният защитник е окастрил заплатата си почти двойно, за да играе при "'армейците".

Каква сума ще прибира Лиъм Купър в ЦСКА? 

До момента шефове на ЦСКА запазваха баланса на заплати спрямо бюджета за възнаграждения през миналия сезон, но изглежда това ще се промени с идването на Купър в София. По информация на "Мач Телеграф" англичанинът ще получава най-високата заплата в родния елит.

Медиите в Англия твърдят, че годишното възнаграждение на Купър ще възлиза на 750 000 евро (62 500 евро месечно). Това е за сметка на сумата от 1 300 000 евро, които е получавал през последните два сезона в Лийдс. За да приеме офертата на ЦСКА, Купър отказал предложения на Блекбърн и Хъл Сити.

Освен че споделиха финансовите подробности около защитника, медиите в Англия се прехласнаха по оригиналното представяне на Купър.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес