Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради многото чужденци: На Лудогорец ще му се наложи да продаде някои играчи

23 юли 2023, 16:00 часа • 1474 прочитания

На Лудогорец може да му се наложи да се раздели с някои играчи заради многото чужденци в състава на Ивайло Петев. Това разкри техническият директор на „орлите“ Козмин Моци. Причината е, че според правилата на БФС е позволено в един отбор да има максимум 20 чужденци, от които едва 8 с паспорти извън Европейския съюз. В момента разградчани имат общо 23 иностранци.

Моци говори пред колегите от БНТ и заяви, че смяната на Ивайло Петев никога не е стояла на дневен ред в Лудогорец въпреки, че отборът стартира новия сезон с две поредни загуби – от Балкани и Крумов град. Той коментира и битката за титлата в Първа лига през новия сезон. Според него тя ще е отново между „орлите“ и ЦСКА, но в нея могат да се намесят ЦСКА 1948 и Левски.

Какво каза Моци за случващото се в Лудогорец

Ивайло Петев

„Ивайло Петев е много важен за Лудогорец. Той е един много добър треньор, който си върши работата. През главите ни изобщо не е минавала подобна идея за раздяла. Никой няма да го сменя. Ние вярваме много на Ивайло и сме сигурни, че той ще постигне добри резултати“.

"Търсим добри футболисти, които да ни помогнат за нашата цел – Шампионска лига. За Руан адаптацията може да е по-дълга, защото той идва от Бразилия. Другите момчета вече са играли в Европа. Наясно сме с това, че са позволени само до 20 чужденци, така че може и ние да продадем някои играчи“.

„Със сигурност отново ще има битка до края. Виждате колко пари дадоха от ЦСКА, за да направят силна селекция. ЦСКА 1948 също са един много силен отбор. Да не забравяме и Левски, които според мен също могат да се намесят в битката за титлата", каза техническият директор на 12-кратния шампион на България.

Снощи пък Лудогорец записа разгромна победа срещу новака в родния елит Етър.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес