Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпреки шумната "синя" агитка: Лудогорец излъга Левски с рикошет в края (ВИДЕО)

17 август 2024, 23:12 часа • 3248 прочитания

Лудогорец надхитри Левски и спечели в дербито от петия кръг в Първа Лига с 1:0. На „Хювефарма Арена“ единственото попадение в срещата отбеляза Кайо Видал в 85-ата минута с помощта на рикошет. Така отборът на Станислав Генчев, чиито фенове създадоха домакинска атмосфера в Разград, допусна първа загуба от началото на сезона, а "орлите" се завърнаха подобаващо след резила в Европа.

"Орлите" излетяха над "синята лавина"

Новият любимец на "синята" публика Сангаре бе активен в началото, но в петата минута само късметът спаси гостите, когато Кайо Видал стреля в аут от страхотна позиция. Четвърт час след първия съдийски сигнал Серджио Падт напусна принудително и бе заменен от Хендрик Бонман. До почивката на терена властваше здрава битка, като Левски успя да овладее стартовия устрем на "зелените". Ел Джемили, Чочев и Сон не материализираха добри шансове за отборите си.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: ЦСКА пак се издъни! Славия се оказа прекалено силен тим за "армейците" (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Левски с голям пропуск!

През втората част дербито премина в друго русло. В 50-ата минута Алекс Колев засече пас на Марин Петков, но изстрелът бе ялов. Малко по-късно Мустафе Сангаре проби по десния фланг и намери Алдаир, който се забави, а шутът му бе блокиран. Стигна се до корнер, при който Диниш Алмейда се намеси решително.

Кабаков даде дузпа, но имаше засада

В 60-ата минута "орлите" отговориха. Квадво Дуа остана на сантиметри от отбелязване на попадение с техничен удар с пета. В 66-ата минута се случи една от най-интересните ситуации. Георги Кабаков много спорно посочи бялата точка за нарушение на Андреев срещу Кайо Видал, при положение че стражът първо игра с топката.

Кайо Видал донесе победата на Лудогорец!

Страничният съдия обаче вдигна флага и бе отсъдена засада. Физическият двубой отново властваше на терена до 85-ата минута, когато Кайо Видал реализира за 1:0. Бразилецът стреля в гредата, топката се върна в него и с помощта на рикошет в Клемен Икена матира Пламен Андреев. В третата минута на добавеното време удар на Цунами с глава мина на сантиметри от целта.

ОЩЕ: Ще продава ли Левски? Израелци си харесаха халф на "сините"

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес