Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Втородивизионният Марица победи Левски на "Герена" (ВИДЕО)

03 април 2023, 15:56 часа • 4414 прочитания

Столичният гранд Левски допусна поражение от втородивизионния Марица (Пловдив), отстъпвайки с 1:2 като домакин в контролна среща. И трите попадения на терен №2 на "Герена" паднаха през второто полувреме, като за домакините се разписа Марин Петков, а за гостите - Соломон Джеймс и Олджай Алиев.

Станимир Стоилов заложи на по-резервен стартов състав, давайки шанс и на няколко млади футболисти. Те обаче не успяха да оправдаят доверието на треньора и отстъпиха на своя непретенциозен съперник, който заема 10-о място във Втора лига.

В средата на първата част юношите на Левски направиха добра атака, завършила с удар в гредата. След това "сините" създадоха още 1-2 ситуации за гол, но не успяха да реализират попадение. През втората част Соломон Джеймс успя да даде аванс на Марица с гол в 63-ата минута.

Пет минути по-късно Марин Петков успя да изравни за Левски. В 87-ата минута обаче Олджай Алиев вкара втори гол за Марица и донесе победата на тима от Пловдив. Това бе втора проверка за "сините" по време на паузата, след като преди дни се състоя приятелски мач и с Ботев Враца.

За Левски предстои нова контрола още утре (вторник) - срещу Витоша Бистрица.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес