Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венци Стефанов за Конгреса на БФС: Кандидати за слава ще има бол

06 декември 2023, 16:03 часа • 1309 прочитания

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира предстоящия Конгрес на БФС. Както е известно, днес стана ясно, че предстоящото Общо събрание на футболния съюз ще се проведе на 15 март. На него трябва да бъде гласувана оставката на Борислав Михайлов, както и евентуално да бъде избран нов президент на централата.

Венци Стефанов говори пред медиите след края на Изпълкома на БФС днес като заяви, че „кандидати за слава ще има бол“. Според него в България „всеки иска да става президент и предлага варианти и конфигурации“. Босът на Славия също така призна, че все още не е взел решение кой е неговият президент.

Какво каза Венци Стефанов

Венцеслав Стефанов

„Кой е моят президент не съм взел решение. Живеем в демократична държава, всеки може да се кандидатира. Имаше искания да се правят някакви вписвания и процедури, затова пак беше по-добре да се насрочи конгрес и тогава да се избере президент от клубовете. Ако някой иска да прави шикалкавене, няма да е от футболния съюз“.

„Не знам колко ще са кандидатите, ще излязат скоро. Кандидати за слава обаче ще има бол. Не ми слагайте думи, че ще подкрепя кандидатура на Стилиян Петров, ако е без Бербатов. Много е важно, който ще се кандидатира да покаже програма и екип, с който ще работи. Иван Славков не седеше във футболния съюз, но нещата вървяха тогава. Всеки в България иска да става президент и предлага варианти и конфигурации. Ще има доста кандидати“, каза Стефанов.

ОЩЕ: С пъклен план: Изпълкомът се кани да остави Борислав Михайлов на власт.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес