Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венци Стефанов отвърна на Загорчич: Има ми номера, може да ми се обади

23 септември 2024, 12:56 часа • 641 прочитания

Босът на Славия Венцеслав Стефанов отговори на старши треньора на тима Златомир Загорчич, който го атакува, че е оставил клуба в трагично положение. По-рано Загорчич заяви, че Стефанов не го търси и се оплака от липса на дълбочина в състава си, докато феновете на Славия пък скандираха, че искат оставката на президента.

Венци Стефанов не носи отговорност за играта на Славия

Стефанов обаче смята, че не той е виновен за състоянието на отбора на Славия. И подчерта, че не прави селекцията, нито реди схемата и състава, тъй като затова отговаря треньорът. "Някои хора търсят причината там, където не е. Аз не мисля, че ако си говорим всеки ден с треньора, нещо ще се промени и отборът изведнъж ще започне да играе по-силно", каз Венци пред dsport.bg.

"Както прецени, нека така постъпи": Стефанов не знае дали Загорчич ще остане на поста

"Аз не отговарям за играта, а за материалната база и всичко останало – там проблеми нямаме. Не искам да казвам какво е моето мнение в сегашната ситуация, защото не мисля, че е редно да си комуникираме през медиите", добави още той в отговор на изказването на Загорчич. Но продължи по темата:

Венцеслав Стефанов

"Ако Златомир Загорчич казва, че ни си спомня откога не е разговарял с мен, той има телефона ми и едва ли го е забравил. Може да ми се обади. Цялата тази ситуация ме учудва. Относно бъдещето на треньора Загорчич в Славия – както прецени, нека така постъпи. Преди, когато ходих на мачовете, ме критикуваха, че съм създавал напрежение. Сега пък питат защо не съм на трибуните."

"Аз не искам да коментирам спортно-техническите въпроси. Не аз правя селекцията. Ако аз правя селекцията, ще играят младите футболисти, които видяхме през второто полувреме. Относно това, което Загорчич казва, че е останал без футболисти – ако сме били с 8 играчи, това е защото имаме 12 национали, на които обаче не даваме достатъчно доверие в първия състав на Славия", завърши Стефанов.

Коментарите на Загорчич и Стефанов дойдоха след загубата от Левски, която задълбочи още повече кризата в Славия.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес