Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В БФС завъртат колелото: Любо Пенев сменя Илиан Илиев в националния отбор?

17 октомври 2024, 12:27 часа • 2618 прочитания

Тежката загуба на националния отбор по футбол на България с 0:5 от Северна Ирландия очаквано предизвика вълна от недоволство - както сред феновете, така и вътре в ръководството на Българския футболен съюз. А това роди и първите спекулации за бъдещето на националния селекционер Илиан Илиев.

Ще подаде ли оставка Илиан Илиев?

След мача със Северна Ирландия родният специалист обяви, че носи пълната вина за загубата и ще си понесе отговорността. В много случаи това означава подаване на оставка, но малко по-късно стана ясно, че Илиан ще носи отговорност след приключването на Лигата на нациите идния месец.

ОЩЕ: Не треньорът, а президентът носи отговорност за безхаберието и некадърността в българския футбол

Илиан Илиев

Любослав Пенев може да замени Илиан начело на националния отбор

За България остава още два мача, а целта пред тима е класиране на първо място. Ако това не се случи, то най-вероятно Илиев ще освободи селекционерския пост. Едно от имената, спрягани за наследник на Илиан Илиев в националния отбор, е Любослав Пенев. Той е без работа, след като бе отстранен от Локомотив Пловдив.

Пенев води отбора в периода 2011 - 2014 година, но напусна със скандал след сериозни противоречия с президента на централата Борислав Михайлов. Не е ясно каква точно е нагласата на Любослав Пенев към настоящия президент Георги Иванов – Гонзо, който бе част от екипа на Михайлов в последните му години на управление.

ОЩЕ: Не Стоичков или Бербатов, България (почти) няма дори един Гонзо

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес