Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

УЕФА опъна чадър над БФС: Мачът България - Унгария без фенове заради готвените протести

06 ноември 2023, 11:29 часа • 5511 прочитания

Двубоят между България и Унгария от квалификациите за Евро 2024 на 16 ноември ще се играе при закрити врата на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Това обявиха от Българския футболен съюз, като подчертаха, че решението идва по препоръка на УЕФА заради "висок риск от масови безредици".

БФС премести България - Унгария в Пловдив

Както е известно, от няколко седмици в социалните мрежи се подготвя масов протест срещу ръководството на БФС, който трябваше да се състои на трибуните на двубоя срещу Унгария на Националния стадион "Васил Левски". Именно затова сега БФС мести двубоя в Пловдив, и то пред празни трибуни.

БФС

Без фенове на "Колежа"

От футболната централа изтъкват, че са получени сигнали за "готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред". От УЕФА са загрижени за сигурността и безопасността, поради което са препоръчали срещата да се играе в друг град, пред празни трибуни и в по-ранен час.

Ето какво написаха от БФС:

"Европейската футболна централа изпрати официално писмо до Българския футболен съюз, с което препоръчва квалификацията за ЕВРО 2024 между България и Унгария, насрочена за 16 ноември, да бъде изместена на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Причината за това е високата оценка на риска след анализ от страна на отдела по сигурност и безопасност на УЕФА.

Заради сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред, експертите на централата поискаха формални становища от българското Министерство на вътрешните работи, Столичната дирекция на вътрешните работи и Българския футболен съюз, като след допълнителна комуникация с Унгарската футболна федерация, се стигна до решението европейската квалификация да се проведе на 16 ноември, четвъртък, от 19:00 часа, на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, при закрити врата.

По-ранният час на двубоя е съобразен с програмата за пътуване на гостите от Унгария, които ще заминат за родината си веднага след края на мача."

ОЩЕ: Противно на вижданията на БФС: Ето кой носи най-голяма вина за кризата в националния (АНКЕТА)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес