Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Убийствен трус в Локомотив София: Иван Василев напуска клуба

03 май 2023, 17:01 часа • 7130 прочитания

Убийствен трус в Локомотив София, след като собственикът Иван Василев обяви, че се оттегля от клуба. Той сподели в интервю за колегите от „Блиц“, че е обиден на феновете, които го атакуваха остро след загубата с 1:2 от Ботев Враца. Бизнесменът е категоричен, че решението му е окончателно и няма връщане назад.

Привържениците на „железничарите“ напоследък не спират с нападките по адрес на Василев, като вчера дори вдигнаха транспарант: „Иване, не те ли е срам? Господ гледа“. Атаката на феновете е обидила много собственика на тима като той заяви, че ще изпълни финансовите си ангажименти до края на месеца, а след това спира да дава пари.

Фенове на Локомотив София

„Аз решението съм го взел и сега ви го казвам. Моето решение е до края на май си поемам всички разходи, както досега. От 1 юни, до тогава имат един месец, да намерят нов собственик, в България има доста богати хора. Изпълнителният директор Иво Котев и Управителният съвет ще ръководят отбора. Да започват да търсят спонсори. Ако не търсят спонсори, аз повече една стотинка няма да дам! Повече няма да се занимавам с футбол!“.

„Да, абсолютно се оттеглям. Повече не искам да се занимавам с футбол. Не искам повече да ми се петни името, това повече няма да го допусна. Те опетниха не само моето име, а и на семейството ми, което доста лишения е имало заради каузата Локомотив. Ето, отговарям им – не ме е срам! Напротив – гордея се с това, което съм направил, което сме създали с моя екип. И ще си отида с гордо вдигната глава. Аз не съм продажник и никога не съм бил”, изригна Василев.

Преди няколко дни пък столичните "железничари" отстъпиха с 1:4 пред Хебър Пазарджик на своя стадион в квартал "Надежда".

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес