Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Треньорът на Фенербахче коментира българския футбол и си спомни за Мъри (ВИДЕО)

08 ноември 2023, 20:39 часа • 1288 прочитания

Старши треньорът на Фенербахче Исмаил Картал говори на пресконференция преди двубоя на "жълтите канарчета" срещу Лудогорец от групите на Лигата на конференциите. Специалистът си спомни за своя приятел Станимир Стоилов и коментира състоянието на българския футбол. Наставникът на истанбулския гранд се изказа ласкаво за "орлите".

Ласкави думи за Лудогорец

"Анализирахме грешките си от миналия мач. Лудогорец е добър отбор. В последните седмици са във форма. Имат мач по-малко в българското първенство. Ако го спечелят, ще са първи. В последните 12 години доминират в България. Направили са сериозни инвестиции. Но и ние започнахме добре сезона. Искаме да сме лидери в групата. От Лудогорец са си направили сметката. Знам, че искат да спечелят, но и ние искаме. Успех и на двата отбора", започна Картал, визирайки победата на Фенербахче над разградчани преди 2 седмици в първото си изречение.

Лудогорец Фенербахче

Кадровите проблеми на Фенербахче

"Случи ни се нещо, което не пожелавам на никого. Ние не правим проблем от това. Бих искал всички контузени да се върнат веднага. Медицинският щаб работи усърдно, но за момента не мога да кажа кога ще играят, не е правилно аз да говоря в момента. Борим се с времето", коментира специалистът кадровите проблеми на "жълто-сините".

ОЩЕ: Дерменджиев: Мачът с Фенербахче е поледният ни шанс, но не е най-важният за сезона

Фенербахче излиза за победа

„Излизаме да победим във всеки мач. Разбира се, искаме да се поздравим с трите точки. Утре играем за победа, но ако не спечелим, искаме да си тръгнем поне с точка. В най-лошия случай ще се борим за второто място, за да излезем от групата", каза още той.

Картал си спомни за Мъри и коментира българския футбол

"Играл съм срещу Ботев Пловдив. Стоилов ми е приятел. Последно беше треньор на Левски. Беше ми съотборник, поне това да споделя. Българският футбол беше много по-добър в изминалите години. Играха на а европейско, на световно, небезизвестният Стоичков игра в Барселона. Много българи играеха на добро ниво в чужбина. В последно време виждаме, че това не е така. Надявам се да се промени в бъдеще", завърши треньорът на Фенербахче.

Тъкмо преди мача с Лудогорец пък Фенербахче рухна след 19 поредни победи (ВИДЕО и подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес