Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Томаш иска "огледална" тактика срещу Левски, но е зависим от контузени играчи

17 октомври 2024, 12:53 часа • 451 прочитания

Наставникът на ЦСКА Александър Томаш иска да отговори на играта на Левски при Станислав Генчев с огледална тактика, но е сериозно възпрепятстван от контузени футболисти. Според "Тема Спорт" Томаш иска да заложи на система 3-5-2, но е зависим от двамата бранители Лиъм Купър и Браян Кордоба, които имат проблеми.

Купър и Кордоба възпрепятстват тактиката на ЦСКА за дербито с Левски

Не е ясно дали Купър и Кордоба ще могат да вземат участие в предстоящото Венчо дерби в събота, но ако те са готови за игра, твърде вероятно е Томаш да заложи на постройка 3-5-2, която ще бъде огледална на тази на Станислав Генчев. Подходът на Томаш обаче няма да е нещо ново, тъй като той умее да играе в тази система.

ОЩЕ: Главоболия за Генчев преди ЦСКА: Основен играч на Левски се върна с проблем от националния си отбор

Александър Томаш

Александър Томаш знае как да играе 3-5-2

Александър Томаш прилагаше тази схема на игра в последните си отбори Локомотив Пловдив и Спартак Варна. За да се случи схемата обаче, специалистът се нуждае от трима централни защитници, способни да играят на високо ниво. Именно тук идва и ролята на Купър и Кордоба, а тяхната липса може да промени плановете на Томаш.

Ако и Купър, и Кордоба не могат да играят, твърде вероятно е Томаш да прибегне до система 4-2-3-1. Той може да разчита още на Лумбард Делова и Християн Петров. А в ЦСКА определено се притесняват от атаката на Левски, която е на много високо ниво от началото на сезона.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес