Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Точна прогноза от Божинов и оценка на Вечното дерби като "символ на единство и спортен дух"

20 октомври 2024, 11:00 часа • 612 прочитания

Бившата звезда на Левски Валери Божинов не пропусна да сподели своето мнение за Вечното дерби. Седмица преди мача той да даде своята прогноза за двубоя, като предрече успех на "сините" с един гол. Така и се случи. В събота Левски победи ЦСКА с 1:0 след гол на Кристиан Макун в заключителните минути, пред погледа на близо 27 000 фенове на Националния стадион "Васил Левски".

Божинов с любопитен коментар след Вечното дерби

Както обикновено, сблъсъкът между двата столични гранда предизвика много отизиви, като тепърва ще има коментари и анализа след този интригуващ мач.

"Днес станахме свидетели на едно от най-значимите футболни дербита в България – между отборите на Левски и ЦСКА", написа Божинов в пост в социалните мрежи. "Радостно е да отбележим, че срещата премина без инциденти, без хвърляне на бомбички и без проява на агресия, което показва, че спортният дух и уважението надделяват. Искаме да поздравим привържениците от двата сектора за тяхното отговорно поведение и подкрепа, които допринесоха за атмосферата на стадиона и направиха дербито истински празник на футбола. Това е пример за значимостта на единството и спорта, което има голямо значение за бъдещето на българския футбол."

ОЩЕ: Сираков, Генчев, Боримиров: Силно ВИДЕО от съблекалнята на Левски след победата над ЦСКА

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес